Psihoterapia Analitica

Alexandru Cojocaru > Services > Psihoterapie Analitica

Psihoterapia Analitica

Psihoterapia Analitica

Astazi scopul meu este sa descopar impreuna cu tine, universul tau si setul tau de valori si apoi sa lucram in acest sistem complex pentru a aduce acele schimbari necesare recastigarii echilibrului.

Psihoterapia analitica reprezinta o terapie bazata pe dialog in cadrul careia se folosesc in general elemente de analiza de simbol, analiza de vis, metafora impletite cu partea de istoric de viata (anamneza), intelegere a dificultatilor personale cautand consecvent noi cai alternative care sa aduca rezultate adaptative pozitive la situatiile de viata intalnire.

Sedintele de terapie analitica au o durata de 50 de minute si sunt protejate in totalitate de confidentialitate.

Te astept pe drumul cautarii de sine. Impreuna vom face sapaturi arheologice dezgropand si descoperind inconstientul. Astfel vom intelege mai bine mecanismele interioare, motivatiile inconstiente, erorile cognitive pe care le avem. In timp vom reidentifica si actualiza propriul tau set de valori si principii, depasind barierele si blocajele (apararile) si reusind intr-un final sa aducem cauza dificultatilor in campul constient si de acolo sa putem lucra pe ameliorare si vindecare.

Cadrul Terapeutic

Tot ceea ce se discuta in cadrul sedintelor este protejat de confidentialitate, conform normelor de etica psihologica la care ader prin apartenenta la COPSI si ARPA.

In cazul in care o sedinta confirmata, este nerespectata, onorariul va fi incasat. Daca neprezentarea este anuntata cu minim 24 de ore inainte de sedinta, aceasta se poate anula fara plata, si eventual reprogramata la o data posibila.

Vacantele si pauzele vor fi si ele anuntate cu minimum 24 de ore inainte pentru a evita plata onorariului pe sedinta.

In cazul aparitiei unei urgente, sedinta programata poate fi anulata si in cadrul celor 24 de ore (cu conditia motivarii acestei anulari)

  • ABORDARE: tot ceea ce se discuta in cadrul sedintelor va fi liber de prejudecata sau judecata. Cabinetul sau spatiul de desfasurare a sedintelor reprezinta un spatiu liber si sigur in care poti fii tu insati/insuti asa cum simti in momentul prezent. Este important pe parcursul terapiei sa analizezi cum te simti si sa comunici deschis potentialele modificari.
  • IMPLICARE: Terapeutul joaca un rol de facilitator pentru a atinge obiectivele pe care le ai, sau in redarea echilibrul. Cu toate acestea fara o implicare activa si constiincioasa din partea pacientului/clientului nu se vor obtine rezultate spectaculoase.
  • PRINCIPII: Terapia nu este un loc unde vei primi sfaturi, ci un loc in care prin exprimare, intrebari, si abordare sincera si calda vei putea sa te deschizi si sa redescoperi cine esti, ce simti si ce iti doresti. Echidistanta este unul dintre principiile pe care le aplic, in aceeasi masura onestitatea si empatia isi au rolul lor esential in proces.
  • IESIRE DIN TERAPIE: Pacientul/Clientul are dreptul de a se retrage oricand din terapie, indiferent de motiv. Ideal este ca inainte de retragerea din terapie sa exista o sedinta de incheiere care sa ofere un rezumat al terapiei, al succesului sau insuccesului acesteia.