Sesiuni de Coaching Psihoterapeutic

Alexandru Cojocaru > Services > Sesiuni de Coaching Psihoterapeutic

Sesiuni de Coaching Psihoterapeutic

Sesiuni de Coaching Psihoterapeutic

Pe masura ce experienta si studiile ajuta la conturarea unor idei si potentiale solutii sau abordari pentru situatii de viata fie personala, fie profesionale, m-am gandit sa creez o pagina de tips & tricks pentru aceastea.

Instrumente utile si tips & tricks

In si din afara practicii terapeutice

Pe masura ce experienta si studiile ajuta la conturarea unor idei si potentiale solutii sau abordari pentru situatii de viata fie personala, fie profesionale, m-am gandit sa creez o pagina de tips & tricks pentru aceastea. Un soi de „book of notes” care poate ajuta la nevoie sau „mini ghid de navigare psihologica”.

Tips & Tricks

Primul lucru care imi vine in minte din partea de practica terapeutica, este acela ca atunci cand pacientul din fata mea, avea impresia ca ceva se intampla in viata de cuplu, fiind confuz, dar clinic sanatos, fara sa stie ce anume, nu se insela. Radarul nostru interior ne spune ca lucrurile nu mai sunt ca inainte, nu stim de ce, nu stim ce s-a intamplat, dar stim ca s-a intamplat ceva.

Tips & Tricks – pentru a afla mai mult, incearca sa pui intrebari deschise, non-intruzive, non-agresive pentru a intelege mai mult legat de schimbarea perceputa. Daca iti este teama de o anumita abordare, nu ezita sa ma contactezi si putem gasi solutii optime de comunicare in cuplu.

  • SIMT CA CEVA NU ESTE LA FEL CA INAINTE: In loc sa imi las gandurile si temerile sa ma cuprinda sau sa ma indrepte catre o eroare cognitiva (prejudecata), lasa-ti putin timp sa intelegi de cand simti asta.
  • Incearca sa vezi ce s-a schimbat in exterior: Care sunt elementele care nu mai arata asemeni perioadei cu care compari. Sunt lucruri modificate in exterior, presiunea jobului, aparitia copiilor, cresterea datoriilor, schimbarea unui manager, aparitia unui nou anturaj.
  • Comportamentul celuilalt este schimbat: Ce anume s-a schimbat, incearca sa identifici elementele pe care nu le mai regasesti. Timp petrecut impreuna, intensitate, comunicare, calitate.
  • PUNE INTREBARI: intrebarile deschise, care au legatura nu cu o cerere de tip interogatoriu, ci vin din zona empatica, a sentimentelor ajuta mai mult. Incearca sa nu fii intruziv(a), sau o instanta acuzatoare, ci umana. Simpla comunicare deschisa, non-judicativa reprezinta un instrument vindecator in sine.